Van Bommel heeft plannen met 'mooie speler': Kan heel erg goed voetballen

Van Bommel heeft plannen met 'mooie speler': "Kan heel erg goed voetballen"

28-07-2018 21:52
94

Mark van Bommel was na de oefenzege van PSV op Valencia (2-1) enthousiast over het optreden van Gastón Pereiro. De trainer van de Eindhovenaren ziet hoe Pereiro zich als nummer 10 ontwikkelt in het elftal. 

Onder Phillip Cocu was Pereiro nooit zeker van een basisplaats. Daar lijkt nu verandering in te komen. Van Bommel denkt dat de Uruguayaan een creatieve impuls kan en gaat geven aan het elftal. 

Wedden

Meer odds

"Gastón kan heel erg goed voetballen. Als iedereen meedoet in het elftal, zie je dat naar boven komen. Gastón is een stilist en zelfs als je niet voor PSV bent, vind je hem een mooie speler. Hij had vorig jaar soms wat dromerige momentjes, daar gaan we aan werken", zei de coach bij FOX Sports. 

Het optreden van PSV tegen Valencia vond Van Bommel 'wisselend'. "Valencia heeft gewoon een heel goede ploeg. We hadden even nodig gehad om de schroom van ons af te gooien. Er stonden vijf jongens in de basis die nog nooit in de basis stonden hier. Het was slordig, onwennig. Maar daarna zag je ons spel steeds meer terug en stond je bij rust met 2-1 voor."

Ook voor de oud-international zelf was het de állereerste keer dat hij als hoofdtrainer op de ban zat in het Philips Stadion. "Het was wel heel erg leuk. Vijf jaar nadat ik gestopt ben, zit ik hier al op de bank. Dat had je toen nooit gedacht."

Lees ook: PSV knokt zich terug en eindigt oefencampagne met overwinning op Valencia