Gesprek tussen club en topscorer: 'Maar de kou is nog niet helemaal uit de lucht'

Gesprek tussen club en topscorer: 'Maar de kou is nog niet helemaal uit de lucht'

30-07-2018 21:57
15

MVV heeft met Jonathan Okita gesproken over de rumoerige afgelopen paar weken. "Er is een gesprek geweest tussen de club en de speler, maar de kou is nog niet helemaal uit de lucht", zegt directeur Paul Penders van MVV tegen L1.

Er is de afgelopen weken veel te doen om Okita. De topscorer van het vorige seizoen aast op een transfer en zou met zijn hoofd te veel bezig zijn met een andere club. De aanvaller meldde zich niet op de eerste training en kwam bovendien drie kwartier te laat voor het maken van de elftalfoto, al claimt hij dat dat een misverstand is.

Penders vindt dat Okita de teleurstelling van het afketsen van de transfer een plekje moet geven en zich op MVV moet richten. "Wij kiezen voor het clubbelang en Jonathan moet dat begrijpen. Het is even afwachten of hij daarin mee wil gaan", zegt de directeur, die stelt dat het gesprek met Okita positief was. "Als je niet traint, kun je niet beter worden. Trainen is goed voor Jonathan en goed voor de club. Hoe eerder dat gebeurt, hoe beter."