'PSV bijna klaar na 'prima deal' van 11,5 miljoen: alleen nog een middenvelder'

'PSV bijna klaar na 'prima deal' van 11,5 miljoen: alleen nog een middenvelder'

02-08-2018 07:07
93

PSV-directeur Toon Gerbrands is blij voor Santiago Arias, die de Eindhovenaren deze week officieel inruilde voor Atlético Madrid. Gerbrands gunt de Colombiaanse rechtsback zijn transfer én kan 11,5 miljoen euro bijschrijven voor een speler die over een aflopend contract beschikte.

"Voor alle partijen is dat een prima deal", concludeert Gerbrands in gesprek met De Telegraaf. Arias wilde eigenlijk een jaar geleden al vertrekken, maar het geïnteresseerde Swansea City zette niet door. "Toen hebben we met hem gepraat, zijn contract opgewaardeerd en samen besloten er nog een jaar vol voor te gaan. Nu heeft hij mooi afscheid kunnen nemen met zijn derde titel in Nederland."

Wedden

Meer odds

PSV wist al geruime tijd dat Arias zou vertrekken en heeft hier al op ingespeeld door de komst van Denzel Dumfries. De regerend landskampioen wil nu alleen nog een middenvelder halen om de selectie rond te krijgen. De Mexicaan Erick Gutierrez staat in de belangstelling van de Eindhovenaren, maar een transfer hangt nog absoluut niet in de lucht. De voorzitter van zijn huidige werkgever Pachuca liet woensdagavond overigens weten dat zijn club een 'respectloos' bod uit Eindhoven heeft ontvangen. PSV wil vooralsnog echter niet voldoen aan de 'veel te gortige' vraagprijs van de Mexicanen.