Update: FC Basel laat De Boer definitief links liggen en kiest voor Zwitser

Update: FC Basel laat De Boer definitief links liggen en kiest voor Zwitser

02-08-2018 12:58
41

Frank de Boer bevestigde woensdagavond nog dat hij in beeld is bij FC Basel, maar de Zwitserse topclub lijkt aan de Nederlander voorbij te gaan. Volgens BLICK wordt Marcel Koller de nieuwe trainer in het St. Jakob Park.

Basel nam onlangs afscheid van Raphael Wicky. Hij moest vertrekken na een nederlaag tegen Sankt Gallen (1-2) en een remise tegen Neuchâtel Xamax (1-1). Alexander Frei neemt momenteel de honneurs waar, maar ook onder hem toonde Basel nog geen verbetering. Door een 0-3 nederlaag tegen PAOK Saloniki werden de Zwitsers woensdag uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Champions League.

Koller krijgt nu de taak om Basel weer op het juiste spoor te zetten. De Zwitser werkte tussen 2011 en 2017 als bondscoach van Oostenrijk en had verder VfL Bochum, FC Köln, Grasshoppers, Sankt Gallen en FC Will 1900 onder zijn hoede. Hij is het met Basel al eens over een contract, maar zit komend weekeinde vermoedelijk nog niet op de bank.

Het betekent wel dat De Boer naast de baan grijpt. "Basel heeft interesse getoond", zei De Boer woensdagavond nog bij Ziggo Sport. "Ik denk dat ik niet de enige ben die op het lijstje staat, maar het is een interessante club. Het is een club die in mijn rijtje past."

Update 12.58: Frank de Boer wordt definitief niet de nieuwe trainer van FC Basel. De Zwitserse topclub kiest voor Marcel Koller, die zijn handtekening heeft gezet onder een tweejarig contract. Koller was van 2011 tot eind 2017 bondscoach van Oostenrijk.