'Ik had een goed gesprek met Groenendijk, maar vind het te vroeg voor terugkeer'

'Ik had een goed gesprek met Groenendijk, maar vind het te vroeg voor terugkeer'

03-08-2018 18:11
17

Djavan Anderson is dolgelukkig met zijn droomtransfer naar SS Lazio. De 23-jarige rechsback heeft een vijfjarig contract getekend in Rome. Hij was transfervrij na het faillissement van Bari.

Ruim een jaar geleden zat Anderson nog zonder club, nadat zijn contract bij SC Cambuur was afgelopen. Nu is hij speler van Lazio. "Dat had ik in mijn stoutste dromen niet durven hopen", vertelt hij tegen Voetbal International. De oud-speler van Ajax en AZ is Bari dank verschuldigd. "Ik ben écht veel en snel beter geworden, daarvoor ben ik de club enorm dankbaar."

Anderson had de keuze uit diverse clubs. "Vooral Udinese, Bologna, Parma en Hellas Verona waren concreet. Net als ADO Den Haag. Ik had een goed gesprek met Fons Groenendijk, die ik al heel lang en goed ken, maar ik vond het te vroeg om terug te komen naar Nederland." De kans is groot dat Lazio hem komend seizoen verhuurd aan Salernitana. Claudio Lotito is voorzitter van beide clubs.

Voor nu is 'een jongensdroom' uitgekomen. "Aan mijn zelfvertrouwen heeft het nooit gelegen, ook niet toen het bij AZ en Cambuur niet goed liep. Maar soms moet je wat risico nemen." Dat deed hij door naar Bari te gaan. "Dat had ook anders kunnen uitpakken, maar het heeft zich uitbetaald. Het is een cliché, maar voor mij geldt wel écht dat er meerdere wegen naar Rome leiden."

Lees ook'Nederlandse versterking voor Lazio: vijfjarig contract voor rechtsback'