'FC Groningen mag hopen op zak geld na transfer van oud-speler Tibbling'

'FC Groningen mag hopen op zak geld na transfer van oud-speler Tibbling'

04-08-2018 12:10
104

Simon Tibbling staat mogelijk voor een toptransfer. De oud-speler van FC Groningen wordt begeerd door clubs uit Frankrijk. Tibbling speelt nu bij Bröndby IF.

Dat meldt het Zweedse Fotbolldirekt. Duidelijk is niet om welke clubs het gaat, maar wat wel duidelijk is dat Bröndby voor Deense begrippen hoog in de boom zit. Tibbling vertrok in 2017 bij Groningen en ontpopte zich in een jaar tijd tot smaakmaker bij Bröndby. Zelf zou hij bereid zijn om de Deense competitie al na een jaar weer te verlaten. 

Fotbolldirekt weet dat Tibbling dertig miljoen kroon in het laatje moet brengen. Dat is iets meer dan vier miljoen euro. Tibbling heeft in Denemarken nog een contract voor vier seizoenen. Groningen haalde hem in 2014 op bij Djurgardens IF voor ruim anderhalf miljoen euro. 

Zaakwaarnemer Per Jonsson wilde tegenover Fotbolldirekt niet ingaan op het gerucht. "Geen commentaar. Ik kan geen commentaar geven op iets dat over Simon gaat."

Mocht Tibbling de transfer naar Frankrijk maken, dan lonkt er mogelijk een mooie zak geld voor Groningen. Directeur Hans Nijland is er tijdens de onderhandelingen met Bröndby in geslaagd om een doorverkooppercentage op te nemen in de deal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s