Update: Dortmund ziet Witsel arriveren en bezegelt miljoenentransfer

Update: Dortmund ziet Witsel arriveren en bezegelt miljoenentransfer

Gepubliceerd: maandag 6 augustus 2018 om 14:46ma 06-08-2018 om 14:46

Axel Witsel mag zich bijna speler van Borussia Dortmund noemen. De Duitse topclub zal de 29-jarige middenvelder uit België maandag presenteren.

Dat meldt BILD. De laatste weken gonsde het van de geruchten rond Witsel, die zijn zinnen heeft gezet op een terugkeer naar Europa. De kogel lijkt nu door de kerk: Dortmund betaalt de minimale afkoopsom van twintig miljoen euro aan Tianjin Quanjian.

Witsel meldt zich maandag in het Zwitserse Bad Ragaz, waar Dortmund zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. Hij tekent volgens BILD een vierjarig contract en gaat tien miljoen euro per jaar verdienen. Dat salaris is voor Bundesliga-normen bijzonder hoog.

Witsel wilde onder meer terug naar Europa vanwege zijn vrouw Rafaella, die niet gelukkig is in China en dichter bij huis wil wonen. Dortmund ligt op amper 200 kilometer van Luik, de thuisstad van Witsel.

Update 13.25: De Borussia Dortmund-transfer van Axel Witsel kan snel officieel worden. De middenvelder is in Zürich, waar hij maandag aansluit op het trainingskamp van Dortmund in Bad Ragaz. Tegenover Het Laatste Nieuws geeft hij al een korte reactie: "Ik ben blij dat het rond is", laat hij weten.

Update 14.46: Axel Witsel is officieel speler van Borussia Dortmund. De Duitse topclub bevestigt maandag dat de Belgische middenvelder, die overkomt van Tianjin Quanjian, is gearriveerd. Witsel zal een vierjarig contract ondertekenen en kost naar verluidt twintig miljoen euro.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws