BILD: Manchester United meldt zich officieel bij Bayern voor man van 50 miljoen

BILD: Manchester United meldt zich officieel bij Bayern voor man van 50 miljoen

05-08-2018 22:26
26

Manchester United heeft zich bij Bayern München gemeld voor Jerome Boateng, meldt BILD zondagavond. De Duitse international heeft eerder deze zomer laten weten dat hij openstaat voor een vertrek uit de Allianz Arena.

Paris Saint-Germain leek eveneens in de race om Boateng te zijn, maar de laatste dagen is het stil geworden vanuit Parijs. Manchester United daarentegen is al lange tijd bezig met een nieuwe centrale verdediger. Volgens het Britse geruchtencircuit zijn The Red Devils in verregaande onderhandeling met Tottenham Hotspur-verdediger Toby Alderweireld. Ook Harry Maguire en Yerry Mina werden aan Manchester United gelinkt: laatstgenoemde lijkt overigens hard op weg naar Everton.

Bayern München is volgens BILD bereid om mee te werken aan een transfer wanneer er een bedrag van de vijftig miljoen euro op tafel komt. Boateng kwam in de zomer van 2011 over van Manchester City en bouwde in Zuid-Duitsland een indrukwekkende erelijst op. De 29-jarige stopper werd zes keer landskampioen, won drie keer de DFB Pokal en de Duitse Supercup en stond in 2013 met de Champions League in zijn handen.