Swart verbaasd: 'Makkelijker om Van de Beek te passeren dan Ziyech of Tadic'

Swart verbaasd: 'Makkelijker om Van de Beek te passeren dan Ziyech of Tadic'

Gepubliceerd: maandag 6 augustus 2018 om 21:44ma 06-08-2018 om 21:44

Sjaak Swart vindt het vreemd dat Donny van de Beek tijdens de tweede Champions League-wedstrijd tegen Sturm Graz buiten de Ajax-basis viel. De middenvelder verloor de zware concurrentiestrijd van onder neer Dusan Tadic en Hakim Ziyech.

Mister Ajax is het niet eens met het besluit van trainer Erik ten Hag en stelt in gesprek met Voetbal International dat Van de Beek vrijwel nooit verzaakt in Amsterdamse dienst. "Donny moet gewoon een vaste speler zijn. Hij heeft bijna honderd wedstrijden voor Ajax gespeeld en ik kan er maar twee, drie kan noemen waarin hij niet zo goed was." Swart vermoedt dat Ten Hag nog bezig is met het zoeken naar de ideale samenstelling. "En dan is het natuurlijk makkelijker om Donny van de Beek er een keer uit te halen dan onze vriend Ziyech en onze nieuwe jongen Tadic."

De iconische oud-rechtsbuiten vindt dat Ajax nog niet op het gewenste niveau zit, maar kijkt met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Volgens Swart heeft de selectie een kwaliteitsimpuls gekregen. "Verleden jaar kwam je achterin iemand tekort die de leiding neemt. Dat hebben we altijd gehad, een paar leiders die buiten de trainer om de lijnen uitzetten. Dat misten we wel vorig seizoen, maar ik hoop dat het nu wel weer gaat gebeuren."

Poll

Wordt Ajax kampioen?

(6476 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws