Ajax kan borst natmaken: Dat hebben we vandaag getoond

Ajax kan borst natmaken: "Dat hebben we vandaag getoond"

07-08-2018 23:49
105

Michel Preud'homme is een tevreden trainer na de 2-2 tegen Ajax. De trainer van Standard Luik beseft dat zijn ploeg nog volop kans heeft op het bereiken van de play-offs.

"Als je de eerste en de tweede helft vergelijkt, is er maar één verschil. In de tweede helft hebben we onze acties tot het einde gebracht", vertelde Preud'homme voor de camera van Q2. "Het eerste half uur hebben we veel mogelijkheden gehad om Ajax pijn te doen, maar dat hebben we nagelaten. Qua spelbeeld is er dus weinig verschil tussen de eerste en de tweede helft, alleen scoren we na de rust."

Standard toonde karakter door een 0-2 achterstand ongedaan te maken. "Die mentaliteit was er ook in de eerste helft. Toch kwamen we 0-2 achter, maar Ajax scoorde twee keer uit drie kansen. In de eerste helft waren we goed tussen de twee zestiens, maar niet in de zestien. Wij maken fouten die nooit mogen gebeuren. Ajax heeft drie kansen en ze scoren twee keer."

"Als je tegen Ajax een 0-2 achterstand kan ophalen, is dat positief voor het vertrouwen. Voor deze wedstrijd heb ik gezegd dat Ajax meer kwaliteit heeft, maar in voetbal heb je altijd een kans. Dat hebben we vandaag getoond. Als we lef tonen in Amsterdam kan alles."