Bosz: Bij Ajax heb ik gemerkt hoeveel respect hij kreeg van zijn medespelers

Bosz: "Bij Ajax heb ik gemerkt hoeveel respect hij kreeg van zijn medespelers"

08-08-2018 08:22
37

Peter Bosz heeft er vertrouwen in dat Davy Klaassen bij Werder Bremen weer opbloeit. Bij Ajax werkten de twee een seizoen succesvol samen, waarna Klaassen naar Everton vertrok. Dat avontuur draaide uit op een teleurstelling. 

Werder betaalde eind juli vijftien miljoen euro voor Klaassen, waardoor hij op dit moment de duurste speler uit de clubhistorie is. "Davy is bij Werder binnengekomen als de recordaankoop. Dat brengt misschien druk met zich mee, maar daar kan hij volgens mij goed mee omgaan", zegt Peter Bosz in gesprek met Voetbal International

"Ik las dat de trainer hem al een droomspeler had genoemd, dus dat is alvast positief. (...) In de speelwijze van Werder zou Davy zijn kwaliteiten goed kwijt moeten kunnen. Vorig seizoen vond ik vooral Max Kruse goed, een combinatie van een nummer 10 en een nummer 9 is dat. Als Kruse en Davy met zijn diepgang elkaar gaan aanvoelen, kan dat een prima combinatie zijn", aldus Bosz. 

"Los van zijn voetballende en mentale kwaliteiten is Davy ook nog eens een ontzettend sympathieke gozer", zegt een lyrische Bosz. "Bij Ajax heb ik gemerkt hoeveel respect hij kreeg van zijn medespelers. Door die combinatie van factoren. Hij kon de boel echt op sleeptouw nemen, dan werd er geluisterd. (...) Ik gun hem alle succes in Duitsland. Want echte teamspelers gun ik altijd het allerbeste."