'PSG en Bayern dicht bij akkoord: FFP-regels moeten nog omzeild worden'

'PSG en Bayern dicht bij akkoord: FFP-regels moeten nog omzeild worden'

Gepubliceerd: zondag 12 augustus 2018 om 08:57zo 12-08-2018 om 08:57

De overstap van Jérôme Boateng van Bayern München naar Paris Saint-Germain kan snel beklonken worden. Dat schrijft het Duitse Abendzeitung. Beide clubs zijn alleen nog in gesprek over de transfersom, die zo'n vijftig miljoen euro bedraagt.

De Qatarese investeerders zijn bereid om aan die vraagprijs te voldoen, maar moeten eerst een manier vinden om inkomsten te genereren. Op die manier komt de Franse kampioen niet in de problemen met de Financial Fair Play-regels. PSG omzeilde die regels eerder rond de komst van Kylian Mbappé door de aanvaller eerst een jaar te huren. Een soortgelijke afspraak is nu ook mogelijk.

Bayern staat open voor een vertrek van Boateng, nadat de 29-jarige Duitse international zelf aangaf toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Niklas Süle kan het stokje van hem overnemen centraal achterin, maar de Rekordmeister zal zich in dat geval ook meteen versterken met Benjamin Pavard. De 22-jarige Fransman van VfB Stuttgart maakte indruk op het WK in Rusland.

Bayern heeft de optie om Pavard volgend jaar zomer voor 35 miljoen euro over te nemen. Mocht Boateng vertrekken, dan betaalt de Duitse kampioen tien miljoen meer om de transfer direct mogelijk te maken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws