FC Utrecht presenteert daags na zeperd bij PSV 'creatieve speler met snelheid'

FC Utrecht presenteert daags na zeperd bij PSV 'creatieve speler met snelheid'

12-08-2018 10:13
50

FC Utrecht kan dit seizoen beschikken over Oussama Tannane. De Domstedelingen hebben zondag bevestigd dat de 24-jarige aanvaller wordt gehuurd van AS Saint-Étienne.

Tannane speelde in de jeugd voor onder meer Ajax, FC Utrecht en PSV, waarna hij bij sc Heerenveen zijn debuut maakte in de Eredivisie. Zijn definitieve doorbraak beleefde hij echter bij Heracles Almelo, waarvoor hij in 52 competitieduels zestien keer scoorde en negen assists gaf. Begin 2016 vertrok de buitenspeler naar Saint-Étienne, maar het Franse avontuur pakte niet uit zoals gehoopt.

Wedden

Meer odds

"Met Oussama halen we een creatieve speler met snelheid in huis", reageert Utrecht-directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "Hij is sterk aan de bal, beschikt over een goed schot en is multifunctioneel: hij kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten. Daarnaast is hij een speler met extra kwaliteit die het vermogen heeft een wedstrijd te beslissen."

"Hij is bereid in zichzelf te investeren en heeft voor FC Utrecht gekozen voor het sportieve traject, dat zegt iets over zijn drive om te willen presteren", besluit Zuidam, die de Domstedelingen zaterdag met 4-0 zag verliezen bij PSV. De komst van Tannane hing al in de lucht.