'Kan nog begrijpen dat Verbeek me niet snapte, maar vond zijn reactie niet sjiek'

'Kan nog begrijpen dat Verbeek me niet snapte, maar vond zijn reactie niet sjiek'

Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2018 om 13:16wo 15-08-2018 om 13:16

Een van de meest afgeschreven FC Twente-spelers is Jari Oosterwijk. Maar zoals het er nu voor staat start hij vrijdag in de basis tegen Sparta en dus krijgt hij eindelijk zijn zin: spits van Twente 1 worden.

"Ik heb tweeënhalf jaar niet meer in het eerste gespeeld", vertelt Oosterwijk aan TC/Tubantia. "Ik was basisspeler in de Eredivisie toen er bij mij hartrimtestoornissen werden geconstateerd. Daar heb ik inmiddels geen last meer van, maar het kostte me wel een operatie en mijn plek."

Oosterwijk kwam niet in de plannen voor van Gertjan Verbeek en mocht vertrekken. Het werd hem door de voormalig Twente-trainer behoorlijk kwalijk genomen dat hij een aanbieding van SC Cambuur naast zich neerlegde. "Ik kan nog begrijpen dat hij me niet snapte, maar ik vond zijn reactie niet sjiek", reageert de spits.

"Ik hoef me toch niet voor alles te verantwoorden. Het leek wel of ik iemand had vermoord. Ik zat in die fase niet zo goed in mijn vel en miste het vertrouwen en de stabiliteit voor zo'n overstap. Als ik ergens naar toe ga, moet ik er volledig achterstaan. Na NAC (mislukte verhuurperiode, red.) besefte ik dat ik me niet weer een misstap kon permitteren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws