'NAC en Birighitti van elkaar verlost: Manchester City-netwerk helpt Bredanaars'

'NAC en Birighitti van elkaar verlost: Manchester City-netwerk helpt Bredanaars'

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 12:57do 16-08-2018 om 12:57

De Australische NAC Breda-doelman Mark Birighitti staat op de nominatie om terug te keren naar zijn vaderland, meldt BN DeStem. De 27-jarige sluitpost staat in de belangstelling van Melbourne City.

Deze interesse is niet geheel toevallig: de Australische club is onderdeel van het wereldwijde voetbalnetwerk van Manchester City, dat ook een samenwerkingsverband heeft met NAC. De Bredanaars kwam Birighitti vorig seizoen, vlak voor het sluiten van de transfermarkt, op het spoor dankzij het scoutingsnetwerk van The Citizens.

Heel veel indruk heeft de doelman echter niet kunnen maken in het Rat Verlegh Stadion. De Australiër werd vorig seizoen al voorbijgestreefd door Nigel Bertrams en zou dit seizoen reservekeeper zijn achter City-huurling Arijanet Muric. Doordat de Montenegrijn geblesseerd raakte, mocht Birighitti onder de lat staan tijdens de competitiewedstrijd tegen AZ. De Australiër moest vijf keer vissen en ging opzichtig in de fout bij de 3-0 van Myron Boadu.

Nieuwe ervaren doelman
Wanneer Melbourne City zijn interesse doorzet en Birighitti en NAC daadwerkelijk van elkaar verlost, kunnen de Bredanaars de transfermarkt op. NAC heeft het Muric en Karol Niemczycki twee negentienjarige doelmannen onder contract staan en wil volgens BN DeStem nog een keeper 'met meer kilometers op de teller' binnenhalen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws