Update: Letschert kan direct zijn rentree maken voor FC Utrecht

Update: Letschert kan direct zijn rentree maken voor FC Utrecht

17-08-2018 18:37
57

Timo Letschert is terug bij FC Utrecht. De centrale verdediger vertrok in 2016 naar het Italiaanse Sassuolo, maar wordt dit seizoen gehuurd van de Serie A-club.

FC Utrecht heeft een optie tot koop bedongen, zo laat het weten via de clubsite. "Timo is een verdediger die in Utrecht in feite geen introductie nodig heeft", vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam over zijn nieuwste aanwinst, die tussen 2014 en 2016 al in de Domstad speelde en de voorselectie van het Nederlands elftal haalde. "Hij past perfect in het profiel van een échte FC Utrecht-verdediger en is enorm gedreven om na een periode waarin hij te maken had met blessureleed weer te laten zien wat hij kan."

Letschert is de de zevende zomerse versterking van FC Utrecht. Eerder kwamen Simon Gustafson, Joris van Overeem, Oussama Tannane, Emil Bergström, Leon Guwara, Nicolas Gavory en Othman Boussaid naar de Galgenwaard. De komst van Letschert betekent wellicht het afscheid van Ramon Leeuwin. De dertigjarige centrale verdediger wil nog voor het sluiten van de transfermarkt een buitenlands avontuur aangaan, meldde Voetbal International donderdag.

Update 18.37: Letschert is sinds vrijdag terug bij FC Utrecht en kan zondagmiddag al zijn rentree maken voor de Domstedelingen. De club laat via de officiële kanalen weten dat Letschert speelgerechtigd is voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle, die zondag om 12.15 uur begint.