Ten Hag over rol aanvaller: 'Daar heeft hij meer rendement, maakt hem niet uit'

Ten Hag over rol aanvaller: 'Daar heeft hij meer rendement, maakt hem niet uit'

17-08-2018 14:30
100

Erik ten Hag is niet van plan om zaterdag tegen VVV-Venlo opnieuw de nodige spelers te sparen. De trainer ziet daar met het oog op het treffen met Dynamo Kiev in de voorronde van de Champions League minder noodzaak voor.

"Het zou heel goed kunnen dat we met dezelfde elf of misschien één wijziging de wedstrijd aangaan", zei Ten Hag op de persconferentie. "Ik ga in ieder geval minder mensen rust geven, want nu zitten er vier dagen tussen. En er zijn ook vier dagen naar de volgende wedstrijd. Vorige week was dat drie om drie. Het is dus minder een factor, want ze hebben langer de tijd om te herstellen."

Ten Hag vertelde al dat de kans groot is dat Hakim Ziyech blijft. Dat lijkt voor David Neres te betekenen dat hij dit seizoen veel vanaf links zal spelen. "Hij laat zien dat hij op beide kanten kan. Wij vonden dat hij tegen Standard liet zien dat het beter was om vanaf links te komen. Daar heeft hij meer rendement voor het team. Vorig seizoen speelde hij veel vanaf rechts, maar op links heeft hij ook toegevoegde waarde en brengt hij diepte."

"Hij klikt daar ook goed met Tadic. Het maakt hem niet uit, zegt hij", besluit Ten Hag.