Huntelaar kritisch op teamgenoten: 'Gewoon doorgaan en niet aan toegeven'

Huntelaar kritisch op teamgenoten: 'Gewoon doorgaan en niet aan toegeven'

17-08-2018 22:24
70

Klaas-Jan Huntelaar hoopt dat het puntenverlies tegen Heracles Almelo een wijze les was voor Ajax. De spits beseft echter dat de Amsterdammers het zaterdag tegen VVV-Venlo eerst moeten laten zien.

"Je kunt wel zeggen dat je ervan leert, maar uiteindelijk bepaalt het resultaat of je ervan hebt geleerd of niet", zegt Huntelaar in gesprek met Ajax TV. "Ik denk dat we er goed naar gekeken hebben en het weten, maar je moet het elke keer eerst doen. Daar moeten we ons op richten en dan komen die resultaten ook."

Erik ten Hag liet weten niet opnieuw te willen rouleren. Huntelaar is niet bang voor vermoeidheid. "Alles is mogelijk als je er in je kop klaar voor bent. Je kunt meer leveren dan je vaak denkt, ook als je in vermoeidheid zit. Die stap moeten we maken. Als we moe zijn gaan we iets te veel hangen. Op een gegeven moment kom je er vanzelf doorheen. Je moet gewoon doorgaan en er niet aan toegeven."

Dat Ten Hag niet veel wil wijzigen, betekent dat Huntelaar opnieuw in de spits staat. Hij is belangrijk met zijn werklust en goals, maar krijgt ook wat kritiek op zijn gemiste kansen. "Je wil elke kans maken, dus daar baal je zelf ook van. Het hoort er ook bij, het is nooit zo dat je alle kansen maakt. Wat dat betreft is vier goals oké, maar je wil altijd meer."