Buijs over opvallend 'blessure'-moment Groningen: 'Kwam voor ons wel handig uit'

Buijs over opvallend 'blessure'-moment Groningen: 'Kwam voor ons wel handig uit'

Gepubliceerd: vrijdag 17 augustus 2018 om 23:03vr 17-08-2018 om 23:03

Danny Buijs beleeft een teleurstellende start als trainer van FC Groningen. De voormalig middenvelder zag zijn ploeg vrijdagavond op eigen veld met 0-1 verliezen van Willem II.

"Het is een ontzettend pijnlijke start. Niet alleen voor de club, maar ook voor mezelf. Zo simpel is het", zegt Buijs tegen FOX Sports. "Ik vond het van onze kant voetballend een heel matige wedstrijd. De jongens hebben absoluut keihard hun best gedaan, maar aan de bal was het gewoon heel matig. Zoveel onnodig balverlies, we hadden niet de rust."

Bij de goal van Daniel Crowley werd niet adequaat ingegrepen. "Hij kon dertig, veertig meter oplopen, nog even op het gemakje naar binnen kappen en kijken waar hij hem wilde schieten. Dan schiet hij hem overigens fantastisch binnen, maar er gaat zoveel fout. En dat wordt afgestraft op dit niveau. Dat hebben we vorige week gemerkt en dat hebben we nu weer gemerkt."

Een opvallend moment was de 'blessure' van Groningen-doelman Sergio Padt. Dat leek afgekeken van trainers Jurgen Streppel en Henk Fraser, die hun keepers vorig seizoen ook wel eens een blessure lieten voorwenden.

"We hadden in de rust een scenario doorgesproken dat als de stand zo mocht blijven we in de slotfase alles of niets wilden gaan spelen. Alleen we wilden het toch op een andere manier proberen. Dan is het soms lastig om die jongens te bereiken, zeker als je een aantal buitenlandse jongens hebt. Het kwam voor ons wel handig uit dat Sergio wat last had van zijn been", besluit Buijs met een grijns.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws