Van Bommel geen 'womanizer': 'Zijn eerste verkering was de dochter van onze coach'

Van Bommel geen 'womanizer': 'Zijn eerste verkering was de dochter van onze coach'

18-08-2018 09:15
74

Mark van Bommel keert zaterdag als trainer van PSV terug bij zijn oude liefde Fortuna Sittard, waar hij liefst dertien jaar speelde. Dat hij nu als trainer aan de weg timmert verbaast voormalig teamgenoot bij de Limburgers Patrick Paauwe niet.

"Als jochie viel het me al op hoe bezeten hij was. Heel berekenend ook, altijd in controle. Mark wist al heel snel hoe het voetbalwereldje in elkaar stak", zegt Paauwe in het Algemeen Dagblad. "Nóg een kenmerk van Mark: het serieuze. We hadden in die jaren een leuk ploegje bij Fortuna met Wilfred Bouma, Jürgen Dirkx en Fernando Ricksen. Pikkies van een jaar of 18, 19 waren we, jongens die ook wel van een stapavondje hielden na een wedstrijd. Er was er dan eentje die meestal thuisbleef: Mark. Die ging netjes naar bed."

Van Bommel gaf destijds aan dat hij geen womanizer was. "Dat klopte", beaamt de oud-Feyenoorder. "Wij hadden het in de kleedkamer over onze veroveringen in het café. Mark praatte over voetbal, altijd over voetbal. Daar plaagden we hem soms wel eens mee. Zeker toen later zijn eerste verkering nota bene de dochter van onze trainer Bert van Marwijk was. Dat volledig voor zijn vak leven, toen al; het zegt alles over de serieuze prof die hij als ventje al was."

Vader John van Bommel vindt het mooi dat zijn zoon als trainer terugkeert in het Fortuns-stadion. " "Reken maar dat hij ook in deze job de top wil bereiken. Aard van het beestje. Echt, ik ben zó trots op die jongen."

No Poll