Weghorst: 'Speel ik een wereldpot, hoor ik alleen dat ik juich als een debiel'

Weghorst: 'Speel ik een wereldpot, hoor ik alleen dat ik juich als een debiel'

18-08-2018 12:03
48

Wout Weghorst realiseert zich als geen ander dat hij niet de meest populaire voetballer in Nederland is. De naar VfL Wolfsburg vertrokken spits noemt zichzelf in gesprek met De Telegraaf een voetballer met 'een gebruiksaanwijzing'.

Weghorst heeft tijdens zijn jaren bij FC Emmen, Heracles Almelo en AZ veel voetbalvolgers tegen zich in het harnas gejaagd door zijn fanatisme en de manier waarop hij het randje opzoekt. "Daar baal ik ook echt wel van, hoor", geeft de spits toe. "Speel je een wereldpot, maak je twee goals en dan gaat het na afloop alleen maar over dat ik als een debiel loop te juichen. Uiteindelijk wil iedereen dat er positief over hem wordt gepraat."

De 26-jarige Tukker denkt dat zijn criticasters niet weten hoeveel hij voor zijn vak over heeft. "Als alle mensen die kritiek leveren zouden weten hoe mijn hele weg eruitziet en hoe ik mezelf elke dag opnieuw weer pijnig om de beste versie van mezelf te worden, dan zouden ze waarschijnlijk beter snappen dat er heel wat loskomt als ik een doelpunt maak", denkt Weghorst.

"Sinds mijn eerste jaar bij FC Emmen draait mijn leven 24 uur per dag om voetbal. Ik ben en leef heel egoïstisch, ook naar mijn vriendin toe." Ook in Wolfsburg verlaat hij regelmatig als allerlaatste het trainingsveld. Die extra trainingen werpen hun vruchten af. "We moesten sprinten over afstanden van vijf, tien, twintig en dertig meter. Ik eindigde overall als vierde van de selectie. Dat verraste me wel."

Lees ook: Weghorst wil Liverpool-droom afdwingen: 'Dan denk ik dat die kans er komt'

No Poll