'Gouden' Mbappé redder van Paris Saint-Germain met twee goals in slotfase

18-08-2018 19:21
12

Kylian Mbappé heeft zich in zijn eerste speelminuten voor Paris Saint-Germain na het met Frankrijk gewonnen WK direct laten gelden. De Fransman was goud waard voor zijn ploeg met twee late treffers.

Mbappé was er de eerste wedstrijd van de Parijzenaars nog niet bij. Ook tegen Guingamp begon hij aanvankelijk niet in de basis. Toen Paris Saint-Germain halverwege op een 1-0 achterstand stond zag Tomas Tuchel zich genoodzaakt in te grijpen: Mbappé kwam erin voor Timothy Weah.

Na rust trok Neymar binnen tien minuten de stand gelijk. De duurste voetballer ter wereld versierde de strafschop zelf. Na een vrij aparte aanloop schoot hij de pingel zelf tegen de touwen. Het duurde echter lang voor de regerend landskampioen de wedstrijd naar zich toetrok.

Het was de Franse sensatie Kylian Mbappé die tot twee keer toe scoorde. Eerst deed hij dat op aangeven van Ángel Di María, in de slotfase stiffte Mbappé heel leep de winnende treffer over doelman Kalle Johnsson: 1-3.