'Op een gegeven moment begrijp ik wel dat Amrabat zegt: wanneer ga ik spelen?'

'Op een gegeven moment begrijp ik wel dat Amrabat zegt: wanneer ga ik spelen?'

20-08-2018 09:50
66

Volgens Mario Been is het niet zo vreemd dat Sofyan Amrabat heeft aangegeven Feyenoord te willen verlaten. In het programma Rondo van Ziggo Sport vraagt de oud-trainer van Feyenoord zich af of de Rotterdammers dat niet zelf in de hand hebben gewerkt.

"Creëer je dat ook zelf niet?", vraagt Been zich hardop af als het gaat over het nieuws dat Amrabat wil vertrekken. "Toen Clasie drie jaar geleden bij ons het stadion uitging: geweldige speler. Hij heeft drie jaar enorm veel blessures gehad, haast niet gespeeld. Maar in de tussentijd koop je Amrabat, Tapia, Ayoub. Je hebt Toornstra en Vilhena nog. Je kunt ze ook niet op elkaar zetten, dus op een gegeven moment begrijp ik ook wel dat Amrabat, die met veel bombarie en voor veel centjes gehaald is, zegt: nu komt Clasie er weer bij. Wanneer ga ik nou spelen?"

Verder vindt Been dat Feyenoord na het binnenhalen van het kampioenschap niet goed heeft gehandeld. "Toen ik bij Feyenoord zat als hoofdcoach stonden we 43 miljoen in het rood. Nu heeft Feyenoord na een geweldig kampioenschap en vijf prijzen gewoon de boot gemist. Ze zijn niet beter geworden na dat kampioenschap en daar hebben ze de grootste fout gemaakt."