'Busquets tekent nieuw contract bij Barcelona en krijgt flinke salarisverhoging'

'Busquets tekent nieuw contract bij Barcelona en krijgt flinke salarisverhoging'

Gepubliceerd: maandag 20 augustus 2018 om 13:37ma 20-08-2018 om 13:37

Sergio Busquets is het met FC Barcelona eens geworden over een nieuw, verbeterd contract. De vice-aanvoerder gaat er door de nieuwe deal financieel op vooruit.

Dat meldt het Spaanse Marca. De middenvelder tekende in september 2016 voor het laatst een nieuw contract. De laatste contractonderhandelingen gingen niet over verlenging van de duur van het contract, want de 30-jarige Spanjaard tekende in 2016 al een contract dat hem tot 2021 aan Barcelona bindt. Bovendien was in dat contract een optie opgenomen om het contract met nog eens twee jaar te verlengen.

Volgens het Spaanse medium begonnen de gesprekken tussen club en speler aan het eind van het vorige seizoen. In de afgelopen dagen is het tot een akkoord gekomen. De nieuwe deal betekent voor Busquets dus vooral een verbetering van zijn salaris. Onder de nieuwe voorwaarden zou alleen Lionel Messi boven hem blijven in de salarisschaal.

De ontsnappingsclausule in het contract blijft volgens Marca staan op 200 miljoen euro. Bij de contractvernieuwing van Sergi Roberto werd een ontsnappingsclausule van 500 miljoen euro opgenomen. Bij Busquets gebeurt dat niet, omdat de Catalanen niet geloven dat Busquets ooit van plan is de club te verlaten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws