'Heerenveen liet spandoek weghalen en gaf stewards de schuld van ophef'

'Heerenveen liet spandoek weghalen en gaf stewards de schuld van ophef'

Gepubliceerd: maandag 20 augustus 2018 om 20:38ma 20-08-2018 om 20:38

SC Heerenveen heeft geschrokken gereageerd op de dreigende boycot van de clubstewards voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De Friezen willen met de vrijwilligers om tafel gaan zitten om de kou tussen beide partijen uit de lucht te halen.

Tijdens de wedstrijd tegen Vitesse van zondagmiddag werd er een spandoek met de tekst 'Rust zacht Pake, vak 27, paal 8' (als eerbetoon aan een overleden supporter, red.) uit het Abe Lenstra Stadion verwijderd. Heerenveen liet weten dat één van de stewards zelf besloot om het doek weg te halen, maar de stewards beweren dat de club zelf hiertoe opdracht heeft gegeven. "Het spandoek moest in opdracht van de commandoruimte worden verwijderd. Elke steward die zondag met een oortje rondliep kan dit beamen", laat een anonieme woordvoerder weten aan de Leeuwarder Courant.

De stewards krijgen echter de schuld van het incident en overwegen daardoor om verstek te laten gaan voor de wedstrijd tegen Feyenoord op 26 augustus. "Je wilt niet weten wat wij over ons heen krijgen op social media." Heerenveen heeft aangekondigd met de betrokkenen in gesprek te willen gaan. "Het is een gevoelige discussie, maar eerst moet de emotie eruit. We gaan met elkaar in gesprek om uit te zoeken wat er precies is gebeurd. We moeten het met elkaar doen, we hebben onze vrijwilligers keihard nodig", vertelt een woordvoerder aan De Telegraaf.

Heerenveen kan de wedstrijd tegen Feyenoord niet door laten gaan zonder inzet van de stewards. De club heeft altijd een dubbele bezetting aan veiligheidsmensen nodig, wanneer de Rotterdammers langskomen.

Lees ook: 'Heerenveen - Feyenoord mogelijk op losse schroeven: conflict met stewards'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws