Onana over eventuele transfer: 'Ik wil geen verwachtingen wekken'

Onana over eventuele transfer: 'Ik wil geen verwachtingen wekken'

22-08-2018 06:59
23

André Onana is niet bezig met een vertrek bij Ajax. Toch weet de doelman uit Kameroen dat het in het voetbal raar kan lopen.

"In de voetballerij zeggen sommige spelers vandaag dat ze zeker blijven en vertrekken ze morgen toch. Ik wil geen verwachtingen wekken. Het enige dat ik weet, is dat ik een contract heb tot 2021 en ik heel gelukkig ben bij Ajax", aldus Onana tegenover De Telegraaf.

De goalie is tevreden dat Ajax zich dit seizoen in ieder geval geplaatst heeft voor de groepsfase van de Europa League. "Vorig jaar was het zonder Europees voetbal heel zwaar. We speelden de Europa League-finale in mei en drie maanden later wisten we ons niet eens voor dat toernooi te plaatsen. De weken duurden lang", aldus de sluitpost.

Volgens Onana is in de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev de 'nul' heilig. "Als je volgens de Ajax-filosofie speelt, is het moeilijk om de nul te houden. We zijn altijd de aanvallende ploeg, waardoor er achter de verdediging grote ruimtes ontstaan, die de tegenstander kansen op counters bieden. Maar slagen we erin Dinamo Kiev van scoren af te houden dan winnen we, omdat we zoveel spelers hebben die een doelpunt kunnen maken."

No Poll