Zwolle-fans roepen op tot applaus voor Thomas: 'Om hem sterkte te wensen'

Zwolle-fans roepen op tot applaus voor Thomas: 'Om hem sterkte te wensen'

23-08-2018 12:38
86

Supporters van PEC Zwolle willen zaterdag de naar PSV vertrokken Ryan Thomas een hart onder de riem steken. De middenvelder heeft een zware knieblessure opgelopen en ligt er misschien het hele seizoen uit.

Woensdag maakte PSV bekend dat Thomas een zware blessure heeft opgelopen. Thomas had net zijn droomtransfer naar PSV te pakken. Twee weken geleden kwam de 23-jarige middenvelder voor enkele miljoenen over van PEC Zwolle. Zaterdagavond staat uitgerekend het duel tussen PEC en PSV op het programma.

Thomas is zelf ook bij dat duel aanwezig. Omdat Thomas in Zwolle rugnummer 30 droeg en dat nummer ook bij PSV heeft gekregen, zijn de supporters van PEC van plan om in de dertigste minuut een minuut lang te klappen voor de onfortuinlijke Nieuw-Zeelander. 'Laten we zaterdag in de 30e minuut massaal applaudisseren om Ryan Thomas sterkte te wensen en te bedanken voor zijn prachtjaren bij PEC Zwolle', aldus het fanaccount ForzaPECZwolle.

"Het leek een onschuldig iets, maar ik lig er heel lang uit", vertelde Thomas op de PSV-website over zijn blessure. "Tijdens de keuring die je moet ondergaan voor een transfer ben ik helemaal doorgelicht, alles zag er goed uit. Bij het blocken van een bal op de training, heb ik deze blessure opgelopen. In eerste instantie leek het niet ernstig, maar we hebben voor de zekerheid een scan laten maken. En die zag er niet goed uit."