Jans boos op 'prima jongens': De timing van hun boodschap is dramatisch

Jans boos op 'prima jongens': "De timing van hun boodschap is dramatisch"

24-08-2018 15:53
49

Ron Jans is not amused door de stevige uitspraken van Jesper Drost en Tom van Weert. De twee FC Groningen-spelers staan zaterdag niet in de basis tegen De Graafschap en denken daarom aan een transfer.

De spierballentaal van Drost en Van Weert is slecht gevallen bij Jans. "De timing van hun boodschap is dramatisch", oordeelt de technisch manager van Groningen in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "We zitten één dag voor een belangrijke wedstrijd, waar toch al de druk op staat na twee nederlagen. Hun onvrede en wens begrijp ik op zich nog wel, maar dit is niet het moment om daar mee naar buiten te treden en dan druk ik me nog netjes uit."

Jans ziet wel dat Drost en Van Weert worstelen. "Ze bewegen zich wat dat betreft allebei op een heel kronkelig pad bij onze club. Het gaat maar op en neer, op en neer. Maar daarom mag een trainer een speler nog wel passeren. Daar past niet zo'n reactie bij. We hebben spelers nodig die zich met hart en ziel voor FC Groningen willen geven. Wat de consequenties zullen zijn? Dat gaan we eerst intern bespreken, voordat we dat naar buiten brengen."

Het onbegrip van Jans heeft ook te maken met zijn beeld van Drost en Van Weert. "Het zijn normaal gesproken prima jongens, maar ze hebben hun hoofd nu kennelijk ergens anders bij", zegt hij.

Lees ook: Buijs toont begrip voor duo: "Ik heb mijn trainer ook weleens een lul gevonden"