Rooney: 'Als Manchester United kampioen wordt, zal hij de beslissende speler zijn'

Rooney: 'Als Manchester United kampioen wordt, zal hij de beslissende speler zijn'

25-08-2018 11:49
15

Wayne Rooney heeft zijn licht laten schijnen op de situatie rond Paul Pogba. De recordaankoop van Manchester United ligt vanwege tegenvallende prestaties onder vuur in binnen- en buitenland. Rooney heeft vanuit Amerika commentaar gegeven.

"Het is een fantastische speler, maar hij moet het zelf doen", zegt Rooney tegen CNN World Sport. "Als ze kampioen worden, zal hij de beslissende speler zijn. Je hoort veel mensen die zeggen dat José Mourinho alles uit hem moet halen, maar dat moet hij zelf doen. Hij moet bewijzen dat hij goed genoeg is om United te helpen."

Rooney weet dat Pogba veel in de schijnwerpers staat. "Er ontstaat een hoop publiciteit rondom hem", vervolgt de aanvaller van DC United. Als Mourinho het beste uit hem kan halen, zal dat een enorme plus zijn voor United en een stap in de juiste richting: het winnen van de titel."

United-icoon Paul Scholes uitte na het met 3-2 verloren duel met Brighton & Hove Albion kritiek op Pogba, waarna zijn zaakwaarnemer Mino Raiola genadeloos terugsloeg.