Weghorst pakt direct hoofdrol in Duitsland en ziet Wolfsburg in extremis winnen

25-08-2018 17:28
16

Wout Weghorst heeft meteen zijn stempel gedrukt op de eerste speelronde van de Bundesliga. De spits van VfL Wolfsburg beleefde een zéér bewogen debuut, met een 2-1 zege op Schalke 04 als eindresultaat. Davy Klaassen pakte een punt met Werder Bremen.

Weghorst begon zaterdagmiddag in de basis bij Wolfsburg, dat gelijk aan de bak kon tegen de nummer twee van vorig seizoen. Na een half uur spelen kwam de thuisclub op voorsprong. John Brooks kopte een corner van Max Arnold tegen de touwen: 1-0.

In de tweede helft ontbrandde de wedstrijd. Schalke-stopper Matija Nastasic kreeg rood - na inmenging van de VAR - voor een tackle op Weghorst. Even later moest de Nederlandse spits zelf ook inrukken na een soort stierenvechtactie tegen Guido Burgstaller. Terwijl Weghorst van het veld liep, greep de VAR in en werd er tóch een gele kaart uitgedeeld.

Weghorst werd vervolgens gewisseld, waarna Wolfsburg de zege met pijn en moeite over de streep trok. Schalke kwam vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte door een rake penalty van Nabil Bentaleb, maar diep in blessuretijd bezorgde Daniel Ginczek - ingevallen voor Weghorst - zijn ploeg toch de volle buit.

Punt voor Klaassen
Klaassen begon met een gelijkspel aan zijn Bundesliga-avontuur bij Werder Bremen. Hannover 96 hield gelijke tred: 1-1. De twee doelpunten vielen in het laatste kwartier. Hendrik Weydandt zette Hannover op voorsprong, waarna Theodor Gebre Selassie voor een puntendeling tekende.