Verbeek en Mulder hebben bedenkingen bij Boëtius-deal: Daar twijfel ik aan

Verbeek en Mulder hebben bedenkingen bij Boëtius-deal: "Daar twijfel ik aan"

28-08-2018 14:52
28

Gertjan Verbeek, Youri Mulder en Erik Meijer vragen zich hardop af of Jean-Paul Boëtius geschikt is voor de Bundesliga. Maandag maakte de vleugelaanvaller de overstap van Feyenoord naar FSV Mainz. Verbeek, Mulder en Meijer waren in het verleden allen werkzaam in de Duitse competitie. 

"De Bundesliga is een fysiek een sterke competitie", zegt Verbeek in gesprek met het Algemeen Dagblad"Boëtius is snel en behendig, maar moet het niet van zijn fysiek hebben. Qua loopvermogen en kracht scoort hij niet heel hoog."

Ook Mulder heeft bedenkingen. "Je moet wel moet power en doorzettingsvermogen hebben. Voetballen kan hij wel. Maar of hij de fysieke en mentale kracht heeft? Daar twijfel ik aan. Kan hij als het tegen zit de kop ervoor gooien? Hij zal moeten knokken. Laat hem nu maar zien dat hij dat kan."

Meijer sluit zich aan bij het duo. "Als je al moeite hebt om in Nederland aan spelen toe te komen, hoe zwaar moet het dan zijn bij Mainz? Ik ben benieuwd. Tactisch, technisch en qua snelheid kan hij het zeker aan. Maar in Duitsland wordt fysiek veel meer van je gevraagd."

Lees ook: Nú al serieuze twijfels over transfer Boëtius: 'Voor zo'n scenario vrees ik'