'Ajax moet bonus aan FC Twente betalen door Champions League-plaatsing'

'Ajax moet bonus aan FC Twente betalen door Champions League-plaatsing'

29-08-2018 17:41
166

Dat Ajax zich dinsdag voor de Champions League heeft geplaatst is goed nieuws voor FC Twente. De Amsterdammers moeten een bonus betalen aan de Tukkers.

Dat meldt TC/Tubantia. Het heeft te maken met de transfer van Hakim Ziyech naar Ajax, twee jaar geleden. Technisch directeur Ted van Leeuwen verkocht Ziyech aan de Amsterdammers en maakte met directeur spelersbeleid Marc Overmars de afspraak dat Twente een bonus zou krijgen als Ajax zich voor de groepsfase van de Champions League zou plaatsen. Dat lukte vorig jaar niet, dit jaar wel.

Duidelijk is niet wat Ajax moet overmaken naar Enschede. Tubantia meldt dat het om een 'extraatje' gaat. Twente wil niet zeggen om hoeveel het gaat. Nadat Van Leeuwen Ziyech verkocht aan Ajax, vertrok hij bij Twente. De technische man maakte de transfer naar het Deense Esbjerg. Inmiddels is Van Leeuwen weer terug nadat er afscheid werd genomen van Jan van Halst.

Ajax strandde vorig jaar in de derde voorronde van de Champions League. OGC Nice was over twee duels te sterk. Dit jaar versloeg de ploeg Sturm Graz, Standard Luik én Dinamo Kiev.