Update: 'Huurtransfer Bazoer gaat er komen: middenvelder arriveert in Portugal'

Update: 'Huurtransfer Bazoer gaat er komen: middenvelder arriveert in Portugal'

30-08-2018 14:27
40

FC Porto onderhandelt met VfL Wolfsburg over een transfer van Riechedly Bazoer. De 21-jarige middenvelder kan in Portugal zijn carrière nieuw leven inblazen.

Dat meldt de Portugese krant Record donderdag. Porto houdt meerdere spelers in de gaten, waar Bazoer er een van is. Trainer Sérgio Conceiçao ziet momenteel niet Bazoer, maar Olivier Ntcham van Celtic als topkandidaat. Het grote probleem voor Porto is het transferbedrag. Celtic weigerde al een bod van 14,5 miljoen euro.

Het lijkt erop dat er serieus werk gemaakt wordt van Bazoer als die deal afketst. Áls de oud-Ajacied de overstap maakt naar Porto, dan is dat op huurbasis. De Portugese club wil dan echter wel een optie tot koop.

Bazoer maakte vorig jaar voor twaalf miljoen euro de overstap naar de Bundesliga, waar hij weinig indruk wist te maken. Zijn rol in Duitsland is uitgespeeld. Porto heeft nog tot vrijdag 23.59 uur om het middenveld te versterken.

Update 14.25 uur: De transfer van Bazoer naar Porto gaat er waarschijnlijk komen, schrijft de Portugese krant O Jogo. De middenvelder wordt donderdag verwacht in Portugal, waar hij medische tests moet afleggen. Als hij die doorstaat kan hij een huurcontract tekenen tot het einde van het seizoen. Porto heeft een optie tot koop. 

Lees ookAdvocaat tipt Bazoer bij PSV: "Verstandig om ze alle twee te halen"