Advocaat tipt Bazoer bij PSV: Verstandig om ze alle twee te halen

Advocaat tipt Bazoer bij PSV: "Verstandig om ze alle twee te halen"

30-08-2018 07:42
58

Dick Advocaat vindt dat PSV naast Erick Gutíerrez ook voor Riechedly Bazoer moet gaan. De overbodige middenvelder van VfL Wolfsburg wordt steeds vaker in verband gebracht met de landskampioen, al is niet duidelijk hoe concreet dat is. 

"Misschien is het wel verstandig om ze alle twee te halen. Zowel Gutíerrez als Bazoer", zegt Advocaat bij Veronica. Een paar uur na de uitspraken van Advocaat wordt bekend dat PSV aan de haal is gegaan met Gutiérrez. De Mexicaanse international tekent in Eindhoven voor vijf jaar.

Advocaat vindt het niet raar dat PSV zich nog met een middenvelder wilde versterken. "Een nekslag aan de middenvelders die erachter zitten? Waarom? op dat niveau moet je toch concurrentie hebben?"

Pikant of niet, Bazoer heeft een verleden bij Ajax. "Hij komt van PSV. Ik was daar toen trainer", zegt Advocaat. "Hij speelde in PSV O19. Ze wilden hem al naar het A-team halen. Wij vonden dat nog te vroeg en de staf ook. Onder aanvoering van Cruijff is hij naar Ajax gegaan."

Advocaat krijgt van presentator Wilfred Genee de opmerking dat hij weinig jeugd liet spelen bij PSV. "Is dat zo? Dat ga ik even nakijken thuis. Het gaat alleen maar om resultaat. Niet om of je jong of oud bent. Ik wilde het met goede voetballers doen."