Grote grijns bij Van der Sar: Ik zat eigenlijk te hopen op Groep H

Grote grijns bij Van der Sar: "Ik zat eigenlijk te hopen op Groep H"

31-08-2018 12:09
62

Ajax-directeur Edwin van der Sar is content met de Champions League-loting van zijn club. De Amsterdamse grootmacht belandde donderdag in een groep met Bayern München, Benfica en AEK Athene. Een clash met één van zijn oude clubs had Van der Sar wel leuk gevonden. 

"Ik zat eigenlijk te hopen op groep H, de groep met Juventus en Manchester United", zegt de voormalig topdoelman met een grijns op zijn gezicht tegen Ajax TV. Als prof kwam hij uit voor beide grootmachten. Een weerzien had hij daarom wel kunnen waarderen. "Maar uiteindelijk zitten we met deze jongens in groep E."

"Bayern München is een club waar we een goede band mee hebben. Ook met de directie daar zijn we goed. Ik speelde zelf in 1995 nog de succesvolle halve finale met Ajax tegen Bayern. Het wordt sowieso een interessante ontmoeting. Erik ten Hag heeft daar ook een verleden als coach van het tweede elftal, dus laten we hopen dat hij daar goed in de keuken heeft gekeken."

Benfica noemt Van der Sar 'een mooie club met veel traditie'. "Ze brengen ook altijd veel goede spelers voort, ook jeugdspelers. Voetbaltechnisch weet ik niet wie ze allemaal hebben lopen, maar het lijkt mij een heel mooie ploeg om tegen te spelen." 

Lees ook: Goliath, goalgetter en grote onbekende: dit moet je weten over de groep van Ajax