Teleurstellend bericht van Ten Hag: 'Ben met hoge verwachtingen naar Ajax gegaan'

Teleurstellend bericht van Ten Hag: 'Ben met hoge verwachtingen naar Ajax gegaan'

01-09-2018 09:44
41

Benjamin van Leer moest op termijn André Onana opvolgen, maar kreeg ineens te horen dat hij derde keeper was geworden. Kostas Lamprou greep zijn kans toen de 26-jarige doelman geblesseerd was. Dat zorgde voor teleurstelling bij Van Leer.

Hij liet zich verhuren aan NAC Breda, waar hij de kans krijgt een volledig seizoen te draaien. "De trainer (Erik ten Hag, red.) heeft gezegd dat Kostas het goed heeft gedaan toen ik geblesseerd was. Ik had er best moeite mee, omdat ik met hoge verwachtingen naar Ajax ben gegaan", vertelt Van Leer aan BN/De Stem.

"Ik wilde eerste keeper worden als Onana weg zou gaan, dat was de bedoeling. Daarom tekende ik daar. Door blessures werd het een lastig verhaal, vervelend voor mij. Maar het is niet anders, inherent aan een topclub. Als jij er niet staat, staat iemand anders op die plek. De één z'n dood is de ander z'n brood. Dat is de realiteit, dat is topsport."

Ondanks dat Van Leer derde keeper was, heeft hij nog altijd het doel om eerste keeper te worden in Amsterdam. "De ambitie om eerste keeper van Ajax te worden is nooit weggegaan. Dat is het doel."