Weghorst belangrijk met eerste goal, rood voor Willems, Boëtius debuteert

01-09-2018 17:26
28

Dankzij onder meer een goal van Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg zaterdag een zege geboekt op Bayer Leverkusen. Het werd in de BayArena 3-1 voor de gasten. Jean-Paul Boëtius debuteerde voor FSV Mainz en Jetro Willems (Eintracht Frankfurt) kreeg al na een halfuur rood.

Wolfsburg, dat z'n eerste competitiewedstrijd ook al won, kwam bij Leverkusen nog wel op achterstand. Leon Bailey krulde fraai binnen. Snel na de openingstreffer ging het echter volledig mis voor de thuisploeg. Doelman Ramazan Özan werkte een bal ongelukkig in eigen doel. Tien minuten na de pauze kreeg Weghorst álle ruimte om de 2-1 binnen te koppen en niet veel later maakte Renato Steffen het derde doelpunt van de middag namens Wolfsburg. De zege kwam daarna niet meer in gevaar.

Willems beleefde bij Eintracht Frankfurt een middag om snel te vergeten. De Nederlandse linksback moest al na een halfuur inrukken met direct rood. Langs de zijlijn deelde Willems een tik uit aan Werder Bremen-back Theodor Gebre Selassie. Op dat moment stond Eintracht met 1-0 achter, door een treffer van Yuya Osaka.

Na de pauze tekende Sébastien Haller vanuit een penalty voor de gelijkmaker, maar in de 96e minuut ging het alsnog helemaal mis voor Eintracht. Milot Rashica, oud-speler van Vitesse, knalde een vrije trap binnen: 1-2. Davy Klaassen deed de volledige wedstrijd mee bij Werder.

Boëtius maakte zijn eerste minuten in de Bundesliga namens Mainz. Op bezoek bij 1. FC Nürnberg viel de vleugelaanvaller na 67 minuten in. De wedstrijd eindigde in 1-1.  Die uitslag was al bereikt toen Boëtius in de ploeg kwam.

Bayern München komt zaterdagavond om 18.30 uur in actie. De ploeg van Arjen Robben gaat op bezoek bij VfB Stuttgart.