Katwijk-captain na vechtpartij: 'Hij vindt dat nodig, dan krijg je zulke dingen'

Katwijk-captain na vechtpartij: 'Hij vindt dat nodig, dan krijg je zulke dingen'

01-09-2018 19:50
23

Katwijk-captain Robert Susan kreeg zaterdagmiddag een rode kaart nadat hij het bij de dugout aan de stok kreeg met Ton Cornelissen, de assistent-trainer van Kozakken Boys. Er ontstond een grote vechtpartij en de wedstrijd werd zelfs even stilgelegd.

"Die bal gaat uit en ik wil hem snel pakken om in te gooien. Op dat moment voel ik al iets op mijn achterhoofd', aldus Susan over het voorval tegenover FOX Sports. "Ik glij weg en zie gewoon drie keer het been van de assistent-trainer richting mijn lichaam komen. Op dat moment word ik kwaad en duw ik hem weg. Het tumult daarna was groot maar ik denk dat er daarna niet veel meer gebeurde."

Toch kreeg Susan daarna te horen dat hij een rode kaart kreeg, tot zijn eigen verbazing. "Ik zat in de kleedkamer en toen hoorde ik ineens: Susan moet eraf. Ik moest bij de scheids komen en volgens mij op advies van de vierde official stuurt hij mij eruit", legt hij uit. "Als ik geslagen heb is dat duidelijk, maar volgens mij zie je op de beelden dat ik me weg wilde duwen, dat ik weg wil uit die situatie."

De captain baalt wel dat hij door de rode kaart zijn team in de steek heeft gelaten. "Ik pak de rode kaart en benadeel mijn team, dus het is mijn eigen stomme schuld. Het is een beetje de aard van het beestje, dan kan ik het ook niet laten." Toch vindt Susan dat de schuld voornamelijk bij Cornelissen ligt. "Ik weet niet wat hij daar überhaupt komt doen in die situatie en waarom hij niet lekker op zijn stoel blijft zitten. Blijkbaar vindt hij dat nodig en dan krijg je zulk soort dingen."