Barcelona laat niets heel van promovendus en geeft galashow weg in Camp Nou

02-09-2018 20:23
69

FC Barcelona heeft in Camp Nou weinig heel gelaten van SD Huesca. De promovendus kwam er niet aan te pas en kreeg maar liefst acht treffers te verwerken: 8-2.

Huesca kende met een winstpartij en een remise een goede start van het seizoen, maar werd door Barça met beide benen op de grond gezet. De promovendus begon flitsend in Camp Nou en kwam al na drie minuten op voorsprong door Cucho, maar de achterstand werd rap gerepareerd. Lionel Messi zorgde een klein kwartier later voor de gelijkmaker. Na de 2-1 van Luís Suarez maakte Alex Gallar nog voor de rust gelijk, waardoor beide clubs gelijkwaardig waren aan elkaar.

Na de rust begon de grote Barcelona-show. Ousmane Dembélé en Ivan Rakitic zorgden op aangeven van Suarez en Messi voor de 3-2 en de 4-2. Huesca wist dat het gedaan was en leek vooral de schade te willen beperken. Dat lukte duidelijk niet. Messi maakte er na een uur spelen 5-2 van, waardoor een grote afstraffing dreigde. Die afstraffing die kwam er. Het bleef twintig minuten lang stil, tot Jordi Alba op aangeven van Messi de 7-2 maakte.

Daar bleef het niet bij. In de blessuretijd mocht Suarez aanleggen voor een strafschop. De Uruguyaan faalde niet en schoot de achtste (!) Barça-goal van de avond binnen. De ploeg van Ernesto Valverde is na zondagavond op doelsaldo koploper van de Primera Division.