'Bundesliga-ontslag op komst na twee nederlagen: Bosz in beeld als opvolger'

'Bundesliga-ontslag op komst na twee nederlagen: Bosz in beeld als opvolger'

03-09-2018 10:12
30

Het eerste ontslag in de Bundesliga lijkt na twee speelrondes in de maak. Bayer Leverkusen staat op het punt om trainer Heiko Herrlich de laan uit te sturen. Dat melden diverse Duitse media maandag. De clubloze Peter Bosz zou één van de kandidaten zijn om hem op te volgen.

Leverkusen beleeft een dramatische start van het nieuwe seizoen. De eerste twee Bundesliga-duels, tegen Borussia Mönchengladbach en VfL Wolfsburg, werden allebei verloren. In het bekertoernooi speelde Die Werkself een draak van een wedstrijd tegen het bescheiden CfR Pforzheim. Dat duel werd dankzij een penalty met 1-0 gewonnen.

De leiding van Leverkusen zou nu het vertrouwen in Herrlich kwijt zijn. De voormalig spits is net begonnen aan zijn tweede seizoen in dienst van de subtopper, maar de kans is volgens onder meer Eurosport dat de oefenmeester binnenkort zijn congé krijgt.

Bosz, die vorig seizoen een halfjaar aan het roer stond bij Borussia Dortmund, wordt genoemd als een mogelijke kandidaat in de BayArena. In de zomer van 2017 was Bosz óók al in beeld bij Leverkusen. Toen viel de keuze op Herrlich. Andere kandidaten zijn Peter Stöger en Ralph Hasenhüttl. Laatstgenoemde was tussen 2016 en 2018 trainer van RB Leipzig, terwijl Stöger bij Dortmund in de voetsporen trad van Bosz.