Henk Spaan komt met ode aan Nouri: 'Dit boek moest er komen'

Henk Spaan komt met ode aan Nouri: 'Dit boek moest er komen'

05-09-2018 18:18
138

Henk Spaan komt half oktober met een ode aan Abdelhak Nouri. Dat meldt uitgeverij Ambo Anthos in een persbericht. De Ajacied liep vorig jaar zomer tijdens een oefenwedstrijd hersenschade op vanwege ernstig zuurstofgebrek.

De schrijver en journalist sprak voor zijn boek met alle mensen die belangrijk zijn voor Nouri: zijn ouders, eerste trainers en beste vrienden op school. Spaan en Nouri delen een gezamenlijke geschiedenis: ze groeiden op in Geuzenveld-Slotermeer, waar het straatvoetbal al meer dan vijftig jaar hoogtij viert. Spaan zag Nouri, product van de pleintjes en veldjes waar hij zelf voetbalde, uitgroeien tot een supertalent, zo stelt de uitgeverij.

Nouri zakte op 8 juli 2017 in elkaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen. Vijf dagen later volgde het bericht dat de middenvelder door zuurstofgebrek ernstige hersenschade had opgelopen, met minimale kans op herstel.

Volgens Spaan zou Nouri de Europese top hebben bereikt als hij niet door het noodlot was getroffen. "Dit boek moest er komen om de ontwikkeling van dat enorme talent te boekstaven."