Update: Girona en Barcelona akkoord: wedstrijd in januari in Miami afgewerkt

Update: Girona en Barcelona akkoord: wedstrijd in januari in Miami afgewerkt

Gepubliceerd: dinsdag 11 september 2018 om 16:55di 11-09-2018 om 16:55

Het heeft er alle schijn van dat er dit seizoen wedstrijden uit de Primera Division in het buitenland worden afgewerkt. Volgens LaLiga-voorzitter Javier Tebas is het vrijwel zeker dat Girona - FC Barcelona volgend jaar wordt afgewerkt in Miami.

"Het is 90 procent zeker dat Girona-FC Barcelona in de VS wordt gespeeld", aldus LaLiga-Tebas vrijdag tegen de Spaanse radiozender Onda Cero. Het duel tussen de clubs staat gepland voor zondag 27 januari. Girona zou zich volgens Tebas zelf hebben aangeboden voor het duel in de Verenigde Staten.

"Er geldt geen verplichting voor clubs om per seizoen één thuisduel in de Verenigde Staten te spelen. Alleen de clubs die dit zelf willen, zullen gaan'', aldus de LaLiga-president. "Dit project gaat niet over één wedstrijd, het is een veel groter proces. Het gaat om strategie en sponsoring."

De Spaanse voetbalbond heeft zich niet populair gemaakt onder de spelers van de Primera Division. Spelers zouden er weinig voor voelen om mee te werken aan het plan om wedstrijden in Amerika te spelen. 

Update 17.00: Luis Rubiales, voorzitter van de Spaanse voetbalbond RFEF, is woest op LaLiga-baas Javier Tebas, die enkele competitieduels in Noord-Amerika wil laten spelen. "Hij heeft met iedereen gesproken, behalve met de mensen met wie hij hoort te praten", foetert Rubiales. "Ik heb begrepen dat hij iets getekend heeft, maar tot nu toe is LaLiga niet bij ons geweest. Het is een compleet gebrek aan respect."

Update 11-09, 16:55 uur: De wedstrijd tussen Girona en Barcelona lijkt toch echt in de Verenigde Staten te worden afgewerkt. Beide clubs zijn akkoord en hebben zich gemeld bij de Spaanse voetbalbond (RFEF), aldus LaLiga dinsdag in een officiële verklaring.

De beide clubvoorzitters hebben een verzoek ingediend om de wedstrijd in Miami te spelen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws