'Barcelona houdt alvast rekening met Cillessen-exit en richt zijn vizier op Zoet'

'Barcelona houdt alvast rekening met Cillessen-exit en richt zijn vizier op Zoet'

08-09-2018 08:41
66

FC Barcelona heeft een oogje op PSV-doelman Jeroen Zoet, laat Mundo Deportivo zaterdagochtend weten. De 27-jarige sluitpost zou in beeld komen wanneer zijn Oranje-concurrent Jasper Cillessen besluit om Camp Nou te verlaten.

Cillessen fungeerde de afgelopen twee seizoenen als stand-in van Marc-André ter Stegen, maar wilde afgelopen zomer verkassen om bij een andere club wekelijks te spelen. Die transfer kwam er niet en de Groesbeker heeft zich inmiddels verzoend met nóg een jaar tweede viool spelen achter Ter Stegen. Hoewel Barcelona meerdere malen heeft laten weten dat het uiterst tevreden is over Cillessen, lijkt de kans groot dat de doelman over een jaar alsnog vertrekt.

In dat geval is Zoet een belangrijke kandidaat om zijn landgenoot op te volgen. De PSV-goalie verlengde onlangs zijn contract tot de zomer van 2021, maar is voor Primera Division-begrippen een goedkope speler. Bovendien lijkt hij bereid om een reserverol achter Ter Stegen te accepteren. Mundo Deportivo meldt overigens dat Manchester City Zoet al op het oog had na het vertrek van reservedoelman Joe Hart. De geboren Veendammer besloot echter om eerste keeper in het Philips Stadion te blijven.