Koeman verrast: 'Misschien waren stukjes geschreven op basis van eerste helft'

Koeman verrast: 'Misschien waren stukjes geschreven op basis van eerste helft'

09-09-2018 09:11
37

Ronald Koeman kijkt na de wedstrijd tegen Peru met vertrouwen uit naar de krachtmeting met wereldkampioen Frankrijk. Na vijf oefeninterlands wordt het de eerste echte vuurdoop voor de bondscoach.

"Ik vind het de beste wedstrijd die we gespeeld hebben onder mijn leiding. Ik las wat dingen terug. En misschien waren wat stukjes op basis van de eerste helft gemaakt, maar ik vond dat we na rust heel goed speelden", zegt Koeman tegen De Telegraaf. "Als je tegen Peru speelt dat de laatste zeventien duels niet meer dan één doelpunt per interland incasseerde en je tegen zo'n tegenstander een achterstand ombuigt, dan is dat een zeer knappe prestatie."

Wedden

Meer odds

Koeman vertelde al dat hij duidelijk een opgaande lijn ziet. "Al weet ik ook dat we tegen Frankrijk heel goed moeten zijn om een resultaat te boeken. Alles moet kloppen en we mogen niet de fouten maken als in het begin tegen Peru. We willen voetballen, lef tonen, maar moeten wel rekening houden met het feit dat het niet te open mag staan. We spelen uit, dus we hoeven niet te komen."

"Het wordt een mix van voetbal, opbouwen, kijken hoe je vrije mensen kunt vinden, maar wel beseffend wat we achterlaten", vervolgt Koeman. "Met name aan onze linkerkant (waar toptalent Kylian Mbappé doorgaans speelt, red.) zal dat een heel belangrijk aspect zijn."