Koeman over 'zeer knappe prestatie': Ik zie een duidelijk opgaande lijn

Koeman over 'zeer knappe prestatie': "Ik zie een duidelijk opgaande lijn"

08-09-2018 17:14
44

Bondscoach Ronald Koeman is tevreden over de ontwikkeling die het Nederlands elftal doormaakt. De 55-jarige eindverantwoordelijke vindt de tweede helft van de oefenwedstrijd tegen Peru de beste die Oranje sinds zijn aantreden gespeeld heeft.

Oranje ging tijdens de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder met een 0-1 achterstand de rust in, maar won dankzij twee treffers van Memphis Depay met 2-1. "Ik vond dat onze beste wedstrijd", vertelt hij tijdens de persconferentie van zaterdagmiddag, geciteerd door Voetbal International. "Het is een zeer knappe prestatie om van Peru te winnen na een achterstand. Ik zie een duidelijk opgaande lijn."

De 'wederopstanding' van Oranje kwam nadat Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman halverwege werden gewisseld voor Davy Pröpper en debutant Frenkie de Jong. Die twee lijken tegen Frankrijk een basisplek te hebben verdiend, maar Koeman wil Wijnaldum en Strootman niet openlijk afschrijven. "Tegen Peru begonnen we heel matig, maar dat lag niet aan hen. Het was onrustig en we waren zoekende", aldus de bondscoach, die echter vindt dat Wijnaldum bij Oranje minder indruk maakt dan bij Liverpool. "Ik kan zeggen dat Gini wat slordig was. Soms heb je voorbeelden van spelers die bij een nationaal team een ander beeld geven."