Verzwakt Jong Ajax boekt zakelijke overwinning in Alkmaar

Verzwakt Jong Ajax boekt zakelijke overwinning in Alkmaar

10-09-2018 22:10
63

Een sterk verzwakt Jong Ajax heeft maandagavond een overwinning geboekt op Jong AZ. De ploeg van Michael Reiziger zegevierde in Alkmaar met 0-1.

Door interlandverplichtingen miste Reiziger maar liefst veertien spelers. Dat was ook de reden waarom Ajax om uitstel vroeg bij de KNVB. De club kreeg echter nul op het rekest. 

Wedden

Meer odds

Jong Ajax was de bovenliggende partij in Alkmaar. Jong AZ creërde weinig en kreeg na een half uur de enige goal van de wedstrijd om de oren. Na een combinatie via Teun Bijleveld en Mitchell Bakker kon de Braziliaan Danilo Pereira afronden. Jong AZ werd iets beter, al was er voor Jong Ajax geen reden om te gaan zweten. Pereira had de wedstrijd voor de rust in het slot kunnen gooien. Dat gebeurde niet.

De grootste kans op de gelijkmaker werd verprutst door Ferdi Druijff. De spits was een aantal keren ongelukkig in de afwerking. In de slotfase moest Jong AZ het duel met tien man afmaken omdat Levi Opdam rood kreeg voor een overtreding op Ryan Gravenberch. De mannen van Reiziger wisten de overwinning over de streep te trekken. Jong Ajax is zesde, Jong AZ slechts zeventiende.

Lees ook: Jong Ajax wilde uitstel van competitieduel: 'Hadden maar elf mensen'