'Vreemde vogel' Weghorst: 'Dan ben je nep, arrogant of irritant'

'Vreemde vogel' Weghorst: 'Dan ben je nep, arrogant of irritant'

11-09-2018 14:11
58

Wout Weghorst vindt het niet interessant wat mensen over hem zeggen en schrijven. De spits van VfL Wolfsburg weet van zichzelf dat hij een vreemde eend in de bijt is in de voetbalwereld. 

"Ik ben sinds jongs af aan al een beetje een loner, een buitenbeentje", vertelt Weghorst in gesprek met ELF Voetbal. "Ook door hoe ik mijn sport beleef. Ik leef heel erg toegewijd. En ook wel egoïstisch. Zoals iedere profvoetballer. Mijn leven draait 24 uur per dag om voetbal."

Als spits van AZ en - eerder - Heracles Almelo kreeg hij regelmatig de wind van voren in Nederland. "Sommige mensen vinden mij maar een vreemde vogel en dat mag best. Als je niet doorsnee bent val je op, in positieve en negatieve zin. Je hebt altijd mensen die fan van je zijn en mensen die je verafschuwen. Het zij zo."

"Soms vind ik Nederland wat dat betreft een vreemd land. Aan de ene kant heb je mensen die voetballers verwijten met te weinig passie en beleving het veld in te gaan en als je die passie en beleving wel hebt en toont ben je nep, arrogant of irritant."