Twijfels over rentree El Hamdaoui bij Excelsior: We hebben geen deadline

Twijfels over rentree El Hamdaoui bij Excelsior: "We hebben geen deadline"

11-09-2018 15:08
17

Het is allerminst zeker dat Mounir El Hamdaoui daadwerkelijk aan de slag gaat bij Excelsior. Sinds vorige week traint de clubloze routinier mee met de selectie van trainer Adrie Poldervaart. Hij laat aan Voetbal International weten dat van een dienstverband op dit moment (nog) geen sprake is. 

"Ik ken Mounir al heel lang, hij belde en vroeg of hij mocht meetrainen. Hij zei dat hij fit was en ik moet eerlijk zeggen dat het er goed uitziet. Over zijn kwaliteiten hoeven we het niet te hebben, het gaat om zijn fitheid", aldus Poldervaart. "We zijn voorzichtig met hem. Ik snap dat hij graag wil, maar juist in dat soort situaties moet je een voetballer een passend programma geven."

El Hamdaoui (34) heeft volgens de coach een behoorlijke trainingsachterstand. Excelsior wil 'geen risico' nemen en Poldervaart gaat er niet van uit dat hij de aanvaller op korte termijn kan opstellen. 

"We rekenen nergens op, we kijken wat we aan elkaar kunnen hebben. Meer is het niet. Ik zag al dat hij met de jonge spelers bezig was. Ik heb hem dat bewust niet gevraagd, maar hij pakt het zelf op. Vind ik mooi om te zien. We hebben ook geen deadline gesteld. Dat werkt in mijn ogen niet. Dan ga je als speler sneller forceren en als club een overhaaste beslissing nemen."

Lees ook: El Hamdaoui meldt zich op trainingsveld van eredivisionist: "Zeker een optie"