Investeerders Bordeaux onthullen reden mislukte overstap Henry: 'Puur daarom'

Investeerders Bordeaux onthullen reden mislukte overstap Henry: 'Puur daarom'

12-09-2018 11:33
9

Thierry Henry was dicht bij zijn eerste klus als hoofdtrainer. Het Franse Bordeaux wilde voormalige topspits van Frankrijk maar wat graag aanstellen, maar uiteindelijk bleef Henry bij de Rode Duivels.

De nieuwe Amerikaanse investeerders van de Franse club hebben onthuld waarom de deal uiteindelijk niet is doorgegaan. “Of het nu gaat om een voetbalploeg of een verzekeringsmaatschappij, er is altijd een businessplan. Soms omvat dat moeilijke beslissingen nemen. We hoopten tot een akkoord te komen met Henry, maar soms kunnen redelijke mensen ook niet akkoord gaan. Dat is wat er gebeurd is”, wordt directeur Joseph DaGrosa geciteerd door Sporza.

Henry ging niet naar Bordeaux om financiële redenen. "Ik heb veel respect voor hem, hij was een inmens goede voetballer en hij had een interessant carrièreplan." Toch besloot de club om niet met Henry aan de slag te gaan. "Puur om financiële redenen. Thierry zal misschien een slechte indruk hebben van onze onderhandelingen. Maar op het einde van de bijeenkomsten hebben we duidelijk gemaakt dat we de onderhandelingen hebben stopgezet omwille van financiële redenen, andere factoren speelden hier geen rol in", aldus DaGrosa.