'Op Schiphol maakte ik een foto met Van Persie, nu heb ik even vaak gescoord'

'Op Schiphol maakte ik een foto met Van Persie, nu heb ik even vaak gescoord'

12-09-2018 23:28
16

Heracles Almelo-aanvaller Kristoffer Peterson kan zijn geluk niet op: met vier doelpunten in de eerste vier wedstrijden staat hij tweede op de topscorerslijst van de Eredivisie. Die plek deelt hij met zijn idool Robin van Persie.

"Dat is leuk", erkent Peterson in gesprek met FOX Sports. Hij komt direct met een anekdote. "Vier of vijf jaar geleden was ik op Schiphol, onderweg naar Liverpool. Robin van Persie zat daar ook, dus ik maakte als fan een foto met hem. Ik heb de foto nog steeds op mijn mobiel. Nu sta ik hier net als hij met vier goals. Ik zei ook tegen mijn vrouw: dat is echt leuk. Ik ben superblij."

Peterson is niet van plan gas terug te nemen. "Je moet nederig zijn en dat ben ik nu. Ik wil gewoon doorgaan. Voetbal is nu leuk, maar je bent niet beter dan je laatste wedstrijd. Mijn focus ligt op de volgende wedstrijd", aldus de Heracles-aanvaller, die stiekem hoopte op een uitnodiging voor de nationale ploeg van Zweden. "Klopt, maar ik denk dat mijn kans vanzelf komt als ik blijf presteren."